Alternatieve reparatiemethoden


Optisch, optimale schadereparaties brengen vaak hoge kosten met zich mee. In sommige gevallen is het echter wenselijk om een verantwoorde reparatie uit te voeren tegen lagere kosten. Dit kan bij-voorbeeld zijn omdat u de schade zelf moet bekostigen of omdat de auto economisch total loss is (d.w.z. dat de een reparatie technisch verantwoord is, maar dat de schade groter is dan de dag-waarde = restwaarde van de auto). In deze gevallen kan het interessant zijn terug te vallen op de volgende alternatieve reparatiemethoden:


Spot repair (vanaf € 195,-)
Kleine krassen en deukjes met lakbeschadiging komen in aanmerking van een spot repair. De deukjes worden op conventionele manier herstelt en de reparatieplek wordt dan gedeeltelijk bijgespoten. Deze methode wordt veelal toegepast bij beschadigingen op bumperhoeken van auto´s.


Uitdeuken zonder spuiten (vanaf € 50,-)
Kleine deukjes (max. te grote van een 2 euromunt) zonder lakbeschadiging kunnen herstelt worden d.m.v. uitdeuken zonder spuiten. Als het deukje van binnenuit bereikt kan worden met speciaal ge-reedschap, dan wordt deze er met een speciale techniek uitgeduwd. Deze methode wordt veel toege-past bij hagelschades en parkeerdeukjes.

Gebruikte onderdelen  
Op gebruikte - originele -  onderdelen wordt vaker teruggevallen als de auto economisch total loss dreigt te gaan. Bij de iets oudere auto´s scheelt dit vaak aanzienlijk in de reparatiekosten, waardoor de auto toch gerepareerd kan worden.


Kunststof reparatie
Kunststof reparatiemethoden maken het mogelijk schade aan bumpers en bekledingdelen te repa-reren, zodat vervanging achterwege kan blijven. De keuze tussen repareren of vernieuwen zal altijd afhangen van de kostprijs van een nieuw deel en de montagetijd.

Voor een een vrijblijvende offerte van uw schade klikt u hier.

CONTACTGEGEVENS

Autoschade Service Fransen Boxmeer

Lionstraat 7

5831 AL Boxmeer

 

T: 0485 - 585 111

F: 0485 - 585 119

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPENINGSTIJDEN

maandag:

dinsdag:

woensdag:

donderdag:

vrijdag:

zaterdag:

zondag:

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

07:45-17:30

09:00-11:00

gesloten